Gudstjänst

Veckans Högtid!

Hela kyrkans verksamhet kretsar kring veckans största högtid – söndagsgudstjänsten. Vi samlas varje söndag till gemensam gudstjänst dit alla är välkomna, stora som små, ovan som erfaren. Här lyssnar vi till undervisning genom predikan, tar del av sång och musik och får tillfälle för bön och eftertanke. Detta är en chans att få varva ner efter veckan som gått och få kraft inför veckan som kommer, oavsett vart i livet man befinner sig.

 

Gudstjänsten är på många sätt en unik gemenskap där man kan mötas över åldersgränser, oberoende av bakgrund eller status. Efter gudstjänsten finns det möjlighet att fortsätta gemenskapen vid fikaborden.

Varmt välkommen till Pingstkyrkan Mullsjö-Nyhem!

Just nu under Pandemin Webbsänder vi Gudstjänsterna. Direkt härfrån vår hemsida eller på play.mullsjopingst.se och du kan också lyssna på närradion på 95,6MHz.

Kyrkfika på Zoom. Se i vår kalender när det är och följ även den länken som finns där.

 

Se nästa aktivitet i Vuxnas kalendern!

Hemgrupper

Den lilla gemenskapen i den stora församlingen!

Alla funderar vi ibland över vad meningen med livet egentligen är, vad man ska med en församling till, vem Gud är och vad tro egentligen kan betyda för mig och min vardag? I hemgruppen får du möjlighet att ställa dina frågor, diskutera och fundera i en go gemenskap. Då hemgruppen endast består av ca 10-12 personer är det ofta lättare att få samtal som går på djupet och många upplever att här kan tron få möjlighet att fördjupas och växa.

Vill du också vara med i en hemgrupp? Tveka inte att höra av dig!

Ta kontakt med Bengt Sätterman

070 3114113

Gemenskapsluncher

Smaka och se att Gud är god!

Springer livet på högvarv och det är svårt att få ihop vardagen? Längtar du efter ett tillfälle att få slappna av och träffa andra föräldrar? Eller orkar du bara inte göra mat just idag? Välkommen till våra gemenskapsluncher!

Detta är tillfället då du får chans att sitta ner, slappna av och äta gott i en härlig gemenskap. Någon kanske delar något den varit med om eller tankar man bär på och vi får chans att samtala om tro och livet. Dessutom får du möjlighet att lära känna nya i samma situation som dig själv. Så ta med familjen och kom!

Just nu under Pandemin så kan vi inte ha några K yrkluncher, vi hoppas komma igång med detta när tiden är mer normal igen.

Se nästa aktivitet i vuxnas kalendern!

Alpha

Livet – värt att utforska!

Alphakursen är en grundkurs i kristen tro som finns i många kyrkor och sammanhang och hittills har ca 100 000 svenskar gått en alphakurs. Kursen består av 10 kvällar med en enkel middag, föredrag och samtalsgrupper. Varje vecka tittar man på en ny aspekt av den kristna tron och får möjlighet att samtala och ställa frågor. Förutom kvällarna ingår också en helg i mitten av kursen med undervisning och gemenskap.

Skälen till att gå en alphakurs är olika – en del vill undersöka om Gud finns, vissa har aldrig varit i kyrkan och andra kanske har gått i kyrkan hela sina liv men vill fördjupa vad tron egentligen handlar om. Lyssna, lär, diskutera och upptäck – på alphakursen är alla frågor och åsikter tillåtna!

Se nästa aktivitet i vuxnas kalendern!

Onsdagsbön

En källa till kraft mitt i veckan!

Mitt i veckan bjuder Pingstkyrkan Mullsjö-Nyhem in till onsdagsbön. Detta är ett tillfälle där vi möts för att be tillsammans, med varandra och med Gud. Bönen är grunden i vår relation med Gud och ett sätt för oss att dels få lätta våra bördor, men också få fyllas på med kraft och visshet om att Gud är med oss i allt vi gör. I bibeln står det att när två eller tre är samlade i Jesu namn är han mitt ibland dem och därför tror vi på att det finns en styrka i att just samlas tillsammans för att be. Under dessa kvällar delar någon kanske ett bibelord eller en tanke och så ber vi för varandra och för gemensamma böneämnen.

Välkommen till en kraftstation mitt i veckan!

Under Pandemin så har vi fått ställa om så vi ses i Bön via Zoom och när vädret tillåter så går vi Bönepromenader.

Håll utkik i kalendern!

Se nästa aktivitet i vuxnas kalendern!

Café Sjöbol

En kopp kaffe i solen!

Sommaren 2020 är det tyvärr stängt.

När sommaren kommer och solen lyser finns det ingen bättre plats att vara på än på vår sommargård Sjöbol. Välkommen hit för att ta med en egen fikakorg och njut av lugnet, bada vid bryggan, spela volleyboll eller bara njuta med vänner. Till denna sommaridyll är alla välkomna, ung som gammal. Så kom själv, eller ta med dina vänner!

 

Välkomna!

Se nästa aktivitet i vuxnas kalendern!

Församlingskören

Körsång för alla åldrar!

Gillar du sång och musik och vill sjunga tillsammans med andra? Då är du välkommen att komma och sjunga med oss i vår kör! Tillsammans lär vi oss nya sånger, sjunger, spelar, skrattar, umgås och har roligt tillsammans. Detta är ett tillfälle att få lära känna nya människor och att få sjunga och utvecklas i sång med andra. Ibland sjunger vi på söndagens möte och får då chansen att visa andra vad vi har övat in. Välkommen att haka på!

Se nästa aktivitet i vuxnas kalendern!

Jag som ledare

Hur kommer jag vidare?

En församling bärs av ideellt engagemang och frivilliga insatser. En del av att ta sin kristna tro ett steg längre kan därför vara att gå in i ett ledaruppdrag. Genom att bli ledare får du möjlighet att utveckla dina gåvor, fördjupas i din tro och gudsrelation, men också inspirera andra och bli ett föredöme.

Att vara ledare är en glädje, men också utmaning. Det innebär att ta sin tro och sig själv på allvar och att reflektera över olika val och beslut. Det är därför nödvändigt att få fyllas på med både inspiration, redskap och gudsupplevelser.

Pingstkyrkan Mullsjö-Nyhem erbjuder ledarutbildning för ledare i olika åldrar. Tillsammans bär vi församlingen och du behövs!

Se nästa aktivitet i vuxnas kalendern!