Dagledigträff på Margaretas Park

Under rådande omständigheter kommer vi inte att ha några Dagledigträffar tillsvidare.

 

Trevliga vardagsträffar!

En torsdag i månaden är det dagledigträff i restaurangen Margaretas Park. Detta är en aktivitet med lite olika program. Oftast får vi besök av någon intressant gäst – det kan vara allt från en god sångare eller musiker till en person som är aktiv inom en speciell organisation eller verksamhet som berättar.
Syftet med Pingstkyrkan Mullsjö-Nyhems dagledigträffar är att skapa en fin gemenskap bland daglediga och då i första hand dem som är pensionärer. Därför serveras alltid kaffe och dopp med tillfälle till trevliga samtal kring kaffeborden. Samtidigt med detta vill vi givetvis även presentera vår kristna tro och ge möjlighet till samtal kring trosfrågor.

Se nästa aktivitet i seniorkalendern!

Ordet och bönen

Som läget är nu kommer det inte att vara några samlingar på torsdagsförmiddagen, vi återkommer så fort det går.

 

En plats för bön och bibelläsning!

Är du hemma på dagarna och vill få chans att fördjupa dig i din tro och bibelkunskap? Då är Ordet och Bönen samlingen för dig!

Här får du ta del av ett rejält bibelstudium som leds av någon av församlingens pastorer. Vi får tid att stanna upp och fördjupa oss i bibelordet och det blir tillfälle för samtal och reflektion. Dessutom ber vi för och med varandra. Efteråt serveras det fika där du kan få avnjuta en kopp kaffe i en trevlig och mogen gemenskap.

Se nästa aktivitet i seniorkalendern!

Gudstjänsten

Veckans Högtid!

Hela kyrkans verksamhet kretsar kring veckans största högtid – söndagsgudstjänsten. Vi samlas varje söndag till gemensam gudstjänst dit alla är välkomna, stora som små, ovan som erfaren. Här lyssnar vi till undervisning genom predikan, tar del av sång och musik och får tillfälle för bön och eftertanke. Detta är en chans att få varva ner efter veckan som gått och få kraft inför veckan som kommer, oavsett vart i livet man befinner sig.

Gudstjänsten är på många sätt en unik gemenskap där man kan mötas över åldersgränser, oberoende av bakgrund eller status. Efter gudstjänsten finns det möjlighet att fortsätta gemenskapen vid fikaborden.

Varmt välkommen till Pingstkyrkan Mullsjö-Nyhem!

Under Pandemin så Webbsänder vi Gudstjänsterna direkt här från vår hemsida eller på play.mullsjopingst.se men Du kan också lyssna på Närradion på 95,6 MHz.

Kyrkfika: vi fikar tillsammans efter Gudstjänsten vi vissa tillfällen via Zoom, det ser du i kalendern när det är och även så hittar Du länken till Zoom där.

Hoppas Att Du vill vara med.

Se nästa aktivitet i kalendern!

Hemgrupper

Den lilla gemenskapen i den stora församlingen!

Alla funderar vi ibland över vad meningen med livet egentligen är, vad man ska med en församling till, vem Gud är och vad tro egentligen kan betyda för mig och min vardag? I hemgruppen får du möjlighet att ställa dina frågor, diskutera och fundera i en go gemenskap. Eftersom hemgruppen är ett mindre sammanhang är det ofta lättare att få samtal som går på djupet och många upplever att här kan tron få möjlighet att fördjupas och växa.

Vill du också vara med i en hemgrupp? Tveka inte att höra av dig!
Bengt Sätterman 070 311 41 13

 

Alpha

Livet – värt att utforska!

Alphakursen är en grundkurs i kristen tro som finns i många kyrkor och sammanhang och hittills har ca 100 000 svenskar gått en alphakurs. Kursen består av 10 kvällar med en enkel middag, föredrag och samtalsgrupper. Varje vecka tittar man på en ny aspekt av den kristna tron och får möjlighet att samtala och ställa frågor. Förutom kvällarna ingår också en helg i mitten av kursen med undervisning och gemenskap.

Skälen till att gå en alphakurs är olika – en del vill undersöka om Gud finns, vissa har aldrig varit i kyrkan och andra kanske har gått i kyrkan hela sina liv men vill fördjupa vad tron egentligen handlar om. Lyssna, lär, diskutera och upptäck – på alphakursen är alla frågor och åsikter tillåtna!

Se nästa aktivitet i kalendern!

Café Sjöbol

En kopp kaffe i solen!

Under sommaren 2020 kommer vårt café att vara stängt.

Välkommen att ta med Dig en egen fikakorg.

När sommaren kommer och solen lyser finns det ingen bättre plats att vara på än på vår sommargård Sjöbol.  Välkommen hit för att ta med egen fikakorg, bada vid bryggan, spela volleyboll eller bara njuta med vänner. Till denna sommaridyll är alla välkomna, ung som gammal. Så kom själv, eller ta med dina vänner!

Se nästa aktivitet i kalendern!

Onsdagsbönen

Veckans bönesamling!

Mitt i veckan bjuder Pingstkyrkan Mullsjö-Nyhem in till onsdagsbön. Detta är ett tillfälle där vi möts för att be tillsammans, med varandra och med Gud. Bönen är grunden i vår relation med Gud och ett sätt för oss att dels få lätta våra bördor, men också få fyllas på med kraft och visshet om att Gud är med oss i allt vi gör. I bibeln står det att när två eller tre är samlade i Jesu namn är han mitt ibland dem och därför tror vi på att det finns en styrka i att just samlas tillsammans för att be. Under dessa kvällar delar någon kanske ett bibelord eller en tanke och så ber vi för varandra och för gemensamma böneämnen. Välkommen till en kraftstation mitt i veckan!

Se nästa aktivitet i seniorkalendern!

Sångarbröderna

Fina sånger och en trevlig brodersgemenskap!

Sångarbröderna är en manskör för alla män som älskar att sjunga.

Tillsammans lär vi oss nya sånger, sjunger, umgås och har roligt tillsammans. Detta är ett tillfälle att få lära känna nya vänner och att få sjunga och utvecklas i sång med andra. Ibland sjunger vi på söndagens gudstjänst och får då chansen att visa andra vad vi har övat in. Då och då åker vi även ut på kortare turnéer för att möta nya människor och få sprida glädje med hjälp av sång och musik. Välkommen att haka på!

Se nästa aktivitet i seniorkalendern!

Seniorläger

Under 2020 kommer vi inte att anordna något seniorläger.

 

Se nästa aktivitet i seniorkalendern!

Jag som ledare

Hur kommer jag vidare?

En församling bärs av ideellt engagemang och frivilliga insatser. En del av att ta sin kristna tro ett steg längre kan därför vara att gå in i ett ledaruppdrag. Genom att bli ledare får du möjlighet att utveckla dina gåvor, fördjupas i din tro och gudsrelation, men också inspirera andra och bli ett föredöme. Att vara ledare är en glädje, men också utmaning. Det innebär att ta sin tro och sig själv på allvar och att reflektera över olika val och beslut. Det är därför nödvändigt att få fyllas på med både inspiration, redskap och gudsupplevelser. Pingstkyrkan Mullsjö-Nyhem erbjuder ledarutbildning för ledare i olika åldrar. Tillsammans bär vi församlingen och du behövs!

Kontaktperson:

Tommy Wallin 070 531 98 08