Tillsammansträff med sopplunch

Välkommen till gemenskap i form av Förmiddagskaffe

Besök: Hans-Lennart Rask med team.

förmiddagen avslutas med sopplunch.

Kostnad för hela förmiddagen 100:-

Presentation:

Hans-Lennart Raask född 1943, känd arrangör och kompositör av kristen sång och musik. En av hans mest kända och sjungna sånger är ”Du omsluter mig på alla sidor…” som bl a återfinns i Sv Psalmboken. Redan i 20-årsåldern blev Hans-Lennart engagerad som pianist och ackompanjatör till solister som exempelvis Artur Erikson, Jan Sparring, George Harris, Dan Eclund, Märta Svensson m fl.

Han var också pianist i Korstågen med John Hedlund och Nytt Liv-offensiverna med Berthil Paulson. Hans-Lennart blev på 70- och 80-talen engagerad som pianist vid tre offensiver med Billy Graham, två i Amsterdam och ett i Stockholm.

Hans-Lennart var en av skaparna av den mycket spridda sångboksserien ”Halleljua” som gavs ut i upplagor långt över 100.000 ex och många av hans kompositioner och arrangemang, speciellt för kör har publicerats i Sverige och utomlands.

Hans-Lennart Raask är också en uppskattad körledare. Under sin tid som organist och körledare i Högdalskyrkan i Stockholm startade han ungdomskören ”Tonalen” som på 70-talet var en mycket populär kör i Sverige men som också gjorde turnéer internationellt bl a till USA 1975. Sedan 1981 är han ledare för Nårungakören som är en församlingskör med bas utanför Vårgårda.

Hans-Lennart var en av de medverkande i den succéartade TV-serien ”Minns du sången” där också några av hans sånger framfördes. Han har också under årens lopp medverkat vid ett stort antal skivinspelningar och framträtt både i radio och TV-sammanhang.

Hans-Lennart Raask bor i Björboholm i Lerums kommun med sin fru Gunilla och har 3 vuxna söner, Nicklas, Jonas och Pontus.